Knipvoeg & Snijvoeg

De knipvoeg en snijvoeg worden veel toegepast bij de restauratie van oudere panden en komen met regelmaat voor in de gevels van rijksmonumenten en gemeentelijke monumenten. Het herstellen van de gevel bij oudere panden vraagt extra aandacht, kennis en veel ervaring van de voeger. Wij krijgen bij Berbo Voegwerken veel vragen over knipvoegen en snijvoegen. Heeft u nog een vraag of wilt u een knipvoeg of snijvoeg laten zetten in uw woning? Neem dan even contact met ons op!

restauratie-knipvoeg_siermetselwerk_hanekammen-boogtrommels_berbo-voegwerken-16

knipvoeg-gevelrenovatie-knipvoeg_huize-antoinette_lieshout_berbo-voegwerken-2

knipvoeg-kalk-cement_gevelrenovatie_nuenen_berbo-voegwerken-3

Gevelrenovatie

Vochtplekken in de gevel, scheuren in de muur of voegen die aan vervanging toe zijn? De redenen om gevelrenovatie of gevelrestauratie te overwegen kunnen divers zijn. Wij helpen u graag met het beoordelen van de situatie en het geven van een advies over de beste werkwijze voor de renovatie. Daarnaast kijken we met u naar de oorzaak van de problemen. Waar komen de vochtplekken in de muur vandaan? Heeft u ook last van doorslaand vocht op optrekkend vocht in de gevel? 

Ook scheuren in de gevel vragen om een specialistische aanpak. Scheuren in de gevel kunnen ontstaan door het ontbreken van dilatatievoegen, bodemverzakking, doorhangende lateien of foutieve bouwconstructies. Alleen vervangen van voegwerk is niet altijd voldoende om het probleem definitief op te lossen, het verhelpen van de oorzaak is van groot belang. Berbo Voegwerken is gecertificeerd restauratievoeger én gecertificeerd scheurhersteller.

Wij adviseren u graag over de uitvoering van de gevelrenovatie en kunnen de uitvoering vakkundig voor u verzorgen. Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken? Neem beslist even contactmet ons op via de contactpagina.

restauratie-knipvoeg_siermetselwerk_hanekammen-boogtrommels_berbo-voegwerken-16

terugliggende-voeg-verdiept_restauratie-gevel_voegen_woning-in-lieshout_berbo-voegwerken-4

Voegen Nieuwbouw

Het type voeg is sterk bepalend voor de uitstraling van een huis, óók bij nieuwbouw. Kiest u voor een platvolle voeg, een terugliggende voeg of juist een traditionele knipvoeg of snijvoeg? Om een woning de gewenste uitstraling te geven is het van essentieel belang dat de juiste techniek wordt toegepast, maar ook de kleurbepaling en werkwijze is belangrijk. Elk detail draagt bij aan de uitstraling. Wij helpen u, op basis van onze ervaring, graag met het maken van deze keuzes.

Bekijk gerust een aantal van onze projecten. Heeft u een vraag of wilt u nader kennis maken? Neem dan beslist even contact met ons op!

knipvoeg-nuenen-voegen_berbo-voegwerken-5

knipvoeg-garage-son_berbo-voegwerken-2

snijvoeg-pand-son_berbo-voegwerken-3

Scheurherstel gevels

Wij komen regelmatig scheurvorming tegen bij onze gevelrenovatie-werkzaamheden. Het is belangrijk om de oorzaak van deze scheuren te onderzoeken en op te lossen voordat de scheuren hersteld worden.

Berbo Voegwerken is gecertificeerd om het Thor Helical scheurherstel-systeem toe te passen. Dit systeem biedt mogelijkheden om bestaande scheuren te herstellen en verdere scheurvorming te voorkomen. Heeft u een vraag over scheuren in de muur? Neem beslist even contact met ons op.

restauratie-knipvoeg_siermetselwerk_hanekammen-boogtrommels_berbo-voegwerken-16

Berbo Voegwerken is aangesloten bij:

Stichting Voeggarant
Hoofdbedrijfschap Ambachten
VCA