Knipvoeg & Snijvoeg

Knipvoeg & Snijvoeg

knipvoeg-snijvoeg_leon-van-boxmeer_berbo-voegwerken_voegbedrijf-w878Deze traditionele voegsoorten zijn veel toegepast bij oudere panden en komen vaak voor in de gevels van rijksmonumenten en gemeentelijke monumenten. Het herstellen van de gevel bij oudere panden vraagt extra aandacht, kennis en veel ervaring van de voeger. Wij krijgen bij Berbo Voegwerken veel vragen over knipvoegen en snijvoegen. Hieronder zetten wij de meest gestelde vragen voor u op een rij, wel zo handig!

Heeft u nog een vraag of wilt u een knipvoeg of snijvoeg laten zetten in uw woning? Neem dan even contact met ons op!

Gecertificeerd Ambachtelijk Voegers

Eén van onze specialiteiten is het zetten van ambachtelijke voegsoorten zoals de knipvoeg en de snijvoeg. En dat doen wij met veel passie en plezier!  Onze kennis op dit vlak hebben wij van zeer ervaren en reeds gepensioneerde ambachtslieden mogen ontvangen. Ook hebben wij een opleiding gevolgd in ambachtelijke en historische voegwerken voor een verbreding en verdieping in het restauratievak. Daarom mag Berbo Voegwerken zich gecertificeerd ambachtelijk restauratiebedrijf noemen. Dit is uiterst belangrijk want het doel van het restaureren van een monumentaal pand is het weer in goede en originele staat terug brengen. En daar dragen wij graag aan bij.

Veelgestelde vragen & antwoorden

 • Wat is het verschil tussen een knipvoeg en snijvoeg

  De knipvoeg en snijvoeg zijn beide ambachtelijke voegsoorten en worden vaak bij monumentale gevels toegepast. De knipvoeg en de snijvoeg worden met een speciale mortel gezet en gesneden met een facet-randje. De knipvoeg zit buiten het het zichtvlak van de steen, de snijvoeg wordt gelijk aan het zichtvlak van de steen gesneden. De onderstaande afbeeldingen visualiseren dit verschil.

  snijvoeg_berbo-voegwerken_monumenten

  Snijvoeg


  knipvoeg_berbo-voegwerken_monumenten

  Knipvoeg

 • Wat kost een knipvoeg of snijvoeg?

  We vallen met de deur in huis. Een mooie knipvoeg of snijvoeg is duurder dan een ‘gewone’ voeg. En de prijs hierin varieert afhankelijk van de bijkomende werkzaamheden zoals het verwijderen van de bestaande voeg, reinigen van de gevel en de aanwezigheid van sier-metselwerk. Monumentale panden vragen daarnaast ook extra expertise en aandacht.

  Het prijsverschil tussen een knipvoeg/snijvoeg en bijvoorbeeld een platvolle voeg komt onder andere voort uit de bewerkelijkheid. Een ervaren ambachtelijk voeger kan (afhankelijk van een aantal factoren) circa 4 m2 voegen per dag knippen of snijden. Daarnaast vraagt ook de restauratiefactor extra aandacht, waarvoor opleidingen écht noodzakelijk zijn. De mortel wordt met zorg samengesteld, indien het een ouder pand betreft vaak met kalk. De juiste verhoudingen hierbij zijn van groot belang op de kwaliteit en levensduur van de voeg.

  Overweegt u een knipvoeg of snijvoeg? Neem beslist even contact met ons op, zodat we de mogelijkheden met u kunnen bespreken en een passende offerte kunnen maken.

Projecten met knip- of snijvoegen

We kunnen nog heel veel vertellen over knipvoegen en snijvoegen. Veel liever laten we gewoon een kleine selectie zien van de projecten waar wij een knipvoeg of snijvoeg hebben toegepast. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Toch?

restauratie-knipvoeg_siermetselwerk_hanekammen-boogtrommels_berbo-voegwerken-16

knipvoeg-gevelrenovatie-knipvoeg_huize-antoinette_lieshout_berbo-voegwerken-2

knipvoeg-kalk-cement_gevelrenovatie_nuenen_berbo-voegwerken-3

knipvoeg-monument_voegen_gevelrenovatie_berbo-voegwerken-1

snijvoeg-klokgevel_monument-Ravenstein_berbo-voegwerken_gevelrenovatie-w878

gevelrenovatie_restauratie-knipvoeg_voegen_berbo-voegwerken_parklaan-nuenen-1

knipvoeg-nuenen-voegen_berbo-voegwerken-5

knipvoeg-garage-son_berbo-voegwerken-2

snijvoeg-pand-son_berbo-voegwerken-3

restauratie-gevel_oude-meelfabriek_liempde-6